DIENSTEN

VANDAAG

NOG MET

JULLIE EIGEN

FAMILIESPAARPOT

START

294

BLIJE OUDERS

765

SPARENDE DEELNEMERS

2632

FISCALE JAAROPGAVEN

Onze dienstverlening bestaat uit drie onderdelen: het geven van informatie, het bieden van ondersteuning bij het opbouwen van een familiespaarpot en een service voor de jaarlijkse vereiste administratie. Het eerste onderdeel is gratis en geheel vrijblijvend. Het onderdeel 'ondersteuning' bestaat uit een aanvraagformulier, controle toetsing, verzamelen van gegevens en het opstellen van de 'overeenkomst doorlopend rentekrediet'. Het laatste onderdeel betreft een jaarlijkse vereiste administratie met o.a.: de fiscale jaaropgaaf, verwerking jaarlijkse stortingsbewijzen, renteberekeningen, eindbedragen voor de notariële afrekeningsnota, wijzigingen verwerken van o.a.: rente tarieven, hoogte van de inleg, vrijstellingen van de Belastingdienst, etc. 

Wat wij doen

Informatie

Omdat de mogelijkheid om zelf een familiespaarpot op te bouwen nog niet bij iedereen bekend is, krijg je gratis informatie via onze helpdesk 06 4050 2020. Wil je samen met enkele familieleden en/of vrienden een familiespaarpot beginnen? Of wil jij graag sparen via een familiespaarpot? Start altijd eers met een gratis indicatie toekomstig waarderesultaat.


Of meld je direct aan via het aanvraagformulier. Met dit aanvraagformulier kan je zelf - zonder individueel financieel en fiscaal advies - een familiespaarpot samenstellen en opstarten.


Je kan de familiespaarpot ook - met advies - via een hypotheekadviseur of assurantietussenpersoon afsluiten. Je kiest dan zelf voor een advies-traject dat je samen met jouw adviseur doorloopt (kosten hiervoor zijn circa €1.250, dit is afhankelijk van welke adviseur je kiest).Ondersteuning

Na het invullen van het aanvraagformulier nemen wij altijd binnen 1 werkdag persoonlijk contact op. Wij toetsen vooraf de gegevens en bespreken jullie wensen. Daarna stellen wij de 'overeenkomst doorlopend rentekrediet' op voor elke volwassen kredietgever. Onze service 'ondersteuning' geldt tot 1 jaar na de ondertekening van jullie 'overeenkomst doorlopen rentekrediet'. Tussendoor ontvang je ook nog diverse instructie-mails. Volg deze altijd op!


Wij geven geen individueel financieel of fiscaal advies, daarom adviseren wij alle deelnemers aan een familiespaarpot altijd om bij twijfel een financieel adviseur of een fiscaal adviseur te raadplegen.


Voorwaarden

 • alle deelnemers zijn volwassen.
 • er is een ouderlijke koopwoning met (beperkte) overwaarde aanwezig.
 • ouders (kredietnemer) betalen de ondersteuningskosten.
 • ieder betaalt zijn eigen schenkingsakte*.
 • de geselecteerde 'bij- en afschrijvingen' worden tijdig aangeleverd
 • het is niet noodzakelijk dat de deelnemers familieleden zijn.


Ondersteuningskosten 

Een familiespaarpot levert de deelnemers vele tienduizenden euro's op. De kosten voor de ondersteuning bij de opbouw van jullie familispaarpot zijn éénmalige €495 (incl. btw). Deze kosten zijn voor rekening van de ouders (kredietnemer) en worden verwerkt in de afrekeningsnota. 

 

Er zijn géén opstart- of inschrijfkosten.

 

* optioneel stellen wij een schenkingsakte op, tarief: €99 (incl. btw) Administratie

Zolang jullie overeenkomst in de familiespaarpot loopt verzorgen wij - indien gewenst - de vereiste administratie voor jullie. Zo houdt iedereen het overzicht, ook fiscaal.

 • Verwerken van de geselecteerde bij- en afschrijvingen van de ouders.
 • Verwerking van gewijzigde spaarinleg-gelden in het kalenderjaar.
 • Jaarlijkse toetsing van de gewijzigde fiscale schenkingsvrijstellingen.
 • Jaarlijkse renteberekeningen.
 • Fiscale jaaropgaaf.
 • Eindbedragen voor de notariële afrekeningsnota
 • Helpdesk via e-mail en telefoon.


Administratiekosten 

Voor het gebruik van onze administratie service wordt een administratie vergoeding van €49,50* (incl. btw) per jaar in rekening gebracht bij de kredietnemer.


*Korting of toeslag

De geselecteerde bij- en afschrijvingen mail je ons jaarlijks als pdf-bestand. Als het aantal geselecteerde bij- en afschrijvingen in één kalenderjaar afwijkt van standaard 12 geselecteerde bijschrijvingen (rentekrediet termijnen) en 12 geselecteerde afschrijvingen (schenkingen) hanteren wij de volgende tarieven:

 • 1 - 23 bij- en afschrijvingen; korting totaal €10 (incl. btw)
 • 24 bij- en afschrijvingen; standaard (geen korting en geen toeslag)
 • 25 - 50 bij- en afschrijvingen; toeslag totaal €10 (incl. btw)
 • 51 - 100 bij- en afschrijvingen; toeslag totaal €25 (incl. btw)
 • 101 - 500 bij- en afschrijvingen; toeslag totaal €50 (incl. btw)

 

Er zijn géén opstart- of inschrijfkosten.Start vandaag nog met jullie eigen familiespaarpot

Investeren in elkaar moet je goed doen. Juist als je elkaar kent en vertrouwt. Wij regelen al het papierwerk voor jullie. Neem gerust eerst contact op via onze helpdesk 06 4050 2020. Of meld je direct hieronder via ons aanvraagformulier aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij horen graag van je.Aanvraagformulier

Elke zoon of dochter (kredietgever) sluit afzonderlijk met zijn of haar ouders (kredietnemer) een overeenkomst binnen de familiespaarpot. Vul daarvoor voor elk kind vrijblijvend een aanvraagformulier in. Wij nemen na ontvangst van jullie ingevulde formulier altijd contact op.


 
 
 
 
vrouw
man
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
vrouw
man
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ja, ga verder naar 29
nee, vul hieronder verder in
 
 
 
ja, onderpand heeft voldoende overwaarde
nee, onderpand is hypotheekvrij
 
 
 
Voor het gebruik van onze service 'ondersteuning bij opbouw van jullie familiespaarpot' rekenen wij een éénmalige vergoeding van €495 (incl. btw), dit bedrag wordt in rekening gebracht bij de kredietnemer. Voor het gebruik van onze service 'administratie' wordt via een automatische incasso (altijd tussentijds opzegbaar) een administratievergoeding van €49,50 (incl. btw) per jaar in rekening gebracht bij de kredietnemer (eventuele kortingen of toeslagen worden vooraf verwerkt).
 
Kredietnemer(s) en kredietgever(s) gaan akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy voorwaarden, zij starten deze familiespaarpot zonder financieel en fiscaal advies en zijn zelf verantwoordelijk voor het bepalen van de betaalbaarheid, de juiste samenstelling en het beheer van deze familiespaarpot. Tevens zijn zij volledig verantwoordelijk voor de juistheid van de verstrekte gegevens in dit aanvraagformulier.
 
 

Druk op "VERZENDEN" om jouw aanvraag te verzenden. De verwerking van de gegevens vergt enige tijd. Indien niet alle gegevens correct zijn ingevoerd verdwijnt de verzendknop niet. Loop dan door de aanvraagvelden om te zien welke invoer onjuist is en moet worden aangepast. Als de aanvraag succesvol is verzonden verschijnt een melding onder de verzendknop. Als je binnen 24 uur geen reactie hebt ontvangen bel dan 06 4050 2020.

NIEUWSRTLZ

Je spaargeld verdubbelen duurt nu 2311 jaarLEES MEER »


AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK

Aflossingsvrije hypotheek zonder geld toch aflossenLEES MEER »


KRANTEN

Studente stortte €3 per dag en kreeg van opa €24.000LEES MEER »